Schnitzel bereid met gehakt, omhuld in een laag paneermeel.
Een vogelnestje is een gerecht dat bestaat uit een hardgekookt ei met een gehaktbal eromheen, standaard opgediend met tomatensaus.
Stoofvlees (of suddervlees) is een Belgische klassieker en wordt meestal uit het voorkwartier van het rund gehaald. Het vlees is wat taaier en wordt gedurende lange tijd gegaard met water, vaak ook met bier of wijn. Het vlees is hoofdzakelijk afkomstig van veel gebruikte spieren zoals nek of schouder. Na het sudderen valt het vlees in draden uit elkaar. Soms worden er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals uien, een tomaat, laurierblaadjes of kruidnagels.
Half-om-half gemalen vlees afkomstig van varken en kalf.
Magere stukjes kalfsvlees afkomstig van de hals en de borst van het kalf ideaal om stoofpot mee te bereiden.
Vulling voor vidée op basis van kip, gehaktballetjes en champignons.